Inkasso i Danmark

Autoriserede inkassovirksomheder og advokater kan lave fremmed inkasso i Danmark. Autorisationen bliver udstedt af politiet. Det kræver en bankgaranti og at man overholde stramme forpligtelser. Det er et krav at der er god inkassoskik for inddriveren, dvs. skyldner skal behandles ordentligt og man må ikke skilte med at man foretager inkasso hos vedkommende eller komme med trusler.
Skulle skyldneren betale sin gæld, udbetaler inkassovirksomheder og advokater som regel ikke straks. Normalt tager de sig først betalt og der går tit mellem 30-90 dage før pengene er på din konto selvom skyldner har betalt. Jysk inkasso udbetaler dog fra dag til dag.
For virksomheder eller private som har gæld til gode kan inkasso virke gratis ved søgning på internettet. Dog viser en analyse af advokater og inkassovirksomheders forretningsbetingelser at det langtfra er tilfældet. De overtager dine påløbende renter, rykkere som du har brugt tid på at skrive til kunden samt kompensationsbeløb.
Hvis du som skyldner ikke ønsker sagen ført i fogedretten betales ca. 700 kr. i inkassogebyr. Hermed vil inkassofirmaerne og advokaterne sætte sagen i overvågning. Hvis skyldner er insolvent vil en sådan sag også ryge i overvågning.
Inkassoovervågning sker typisk efter udenretslig inkasso er endt, ca. 15-90 dage efter en fordring er sendt til inkasso og uden du som kreditor ved det, så er 25-50% af din hovedstol nu væk. Ifølge inkassofirmaerne og advokaterne er det deres andel.
Det er rigtigt mange penge. Hvis man har 50.000 kr. i inkasso får man kun 25-35000 kr. af hovedstolen hjem. Det er almindelig praksis for 99% af inkassofirmaer og advokater. I vores omfattende undersøgelse af forretningsvilkår har vi kun fundet et, nemlig Jysk inkasso, som ikke tager % af hovedstolen ved inkasso overvågning.

Når du sender sagen til inkasso så spørg om følgende ting
Hvor meget af min hovedstol er min, hvis sagen går i overvågning?
Hvornår får jeg mine penge hvis skyldner betaler.
Tager I provision af min hovedstol og hvor meget inkl. moms?
Hvor længe går der fra min sag er sendt til inkasso, til den ryger til overvågning?
Anmelder I skyldnere til RKI?

Vi har fundet at Jysk inkasso ikke tager procent af hovedstolen og de udbetaler samme dag som skyldner betaler kravet. Der er intet skjult med småt hos jysk inkasso.